Nože, vývary a polévky - opakování kurzu
út 07. 12.
|Praha
Praktický seminář pro personál školních jídelen vedený dle zásad Kulinářského umění. Určený pro nácvik a zdokonalení konkrétních kulinářských technik.
![Nože, vývary a polévky - opakování kurzu](https://static.wixstatic.com/media/064307_6e8d734ed44342049e41938a366c99e9~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_653,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/064307_6e8d734ed44342049e41938a366c99e9~mv2.jpg)
![Nože, vývary a polévky - opakování kurzu](https://static.wixstatic.com/media/064307_6e8d734ed44342049e41938a366c99e9~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_653,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/064307_6e8d734ed44342049e41938a366c99e9~mv2.jpg)
Čas a místo
07. 12. 2021 8:30 – 15:00
Praha, Jeremiášova 1249/7, Stodůlky, 150 00 Praha-Řeporyje, Česko
O události
Zveme Vás na první seminář projektu „Máme to na talíři a není nám to jedno“. Jedná se o první díl série vzdělávacích seminářů, které jsme pro vás společně připravili ve spolupráci Státní zdravotní ústav, Kulinářské umění, Český gastronomický institut a makro akademie. Semináře poskytnou ucelené vzdělání v kulinářských dovednostech a znalostech o základních principech výživy.
První díl je věnován práci s nožem a správnému výběru tohoto pro kuchaře nezbytného nástroje. Bez vývaru se neobejde poctivé kuchařské řemeslo, ve školních jídelnách ale koluje řada fám o tom, jak je lze využívat a také nejasností, jak je správně připravovat. A nakonec polévky, proč u dětí nejsou moc oblíbené a jak to změnit.
Správně prováděné kulinářské techniky ovlivní obrovskou měrou chutnost, výživovou hodnotu pokrmů a vzhled pokrmů. A právě to vás postupně na jednotlivých seminářích budeme učit.
Program
30 minutRegistrace
makro akademie
1 hodinaTeoretická část
makro akademie