logo_edited.png

PARTNEŘI

Snímek obrazovky 2021-08-28 v 16.24.26.png

Máme to na talíři a není nám to jedno je partnerským projektem Českého gastronomického institutu, Státního zdravotního ústavu a Kulinářského umění. Záštitu nad projektem převzal Ministr zdravotnictví a velmi úzce spolupracujeme s Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy. Standardy kvality, které v rámci projektu vznikají, jsou tvořeny odborníky u kulatého stolu Zdraví a následně v pracovních skupinách.

cgi-logo2_edited.jpg

Český gastronomický institut

Je profesionální organizací sdružující nejen gastronomy, kteří jsou připraveni dávat zpět do oboru, který milují a který je živí. Ambicí CGI je vybudovat férové gastronomické prostředí, ve kterém se bude podnikatelům a dodavatelům v gastronomii lépe podnikat, zaměstnancům lépe pracovat, učitelům lépe učit a studentům lépe studovat. Chceme, aby výsledkem našeho každodenního snažení byly lepší gastronomické zážitky pro nás všechny.

szu-logo.jpeg

Státní zdravotní ústav

Připravuje podklady pro národní zdravotní politiku, pro ochranu a podporu zdraví, zajišťuje metodické a referenční činnosti na úseku ochrany veřejného zdraví, monitoruje a zkoumá vztahy životních podmínek a zdraví, kontroluje kvalitu poskytovaných služeb k ochraně veřejného zdraví, podílí se na postgraduální výchově v lékařských oborech ochrany a podpory zdraví a hraje důležitou roli ve zdravotní výchově obyvatelstva.

ku-logo-vetsi.jpg

Kulinářské umění

Kulinářské umění je vzdělávací program pro výuku kulinářských technik a postupů od základů. Kurzy on-line i prezenční jsou určeny profesionálům v gastronomii (ke kterým personál školních jídelen bezesporu patří), ale i všem, kteří se chtějí sebevzdělávat a zlepšovat své gastronomické znalosti a dovednosti.

Kulatý stůl zdraví

je sestaven z odborníků, kteří rozumí mnoha oblastem, kterých se školní stravování týká – od kvality surovin, nutriční hodnoty stravy, provoz potravinářských podniků, vybavení a ergonomie jídelen, vzdělávání, plýtvání potravinami atd. Právě zde se pojmenovávají témata, která je potřeba rozpracovat do konkrétních standardů, které jsou následně tvořeny v rámci menších pracovních skupin.

  • Jiří Roith (Český gastronomický institut)

  • Alexandra Košťálová (Český gastronomický institut, Státní zdravotní ústav)

  • Renata Lukášová (Kulinářské umění, Slow Food Prague)

  • MUDr. Pavla Svrčinová (Ministerstvo zdravotnictví ČR)

  • Mgr. Jan Mušuta (Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy)

  • Ph.D., MUDr. Barbora Macková (Státní zdravotní ústav)

  • MUDr. Pavel Dlouhý (3. Lékařská fakulta Univerzity Karlovy)

  • Ing. Jitka Götzová (Ministerstvo zemědělství)

  • MUDr. Eliška Selinger (Státní zdravotní ústav, 3. Lékařská fakulta Univerzity Karlovy)

  • MUDr. Alena Váňová (Státní zdravotní ústav)

  • Mgr. Martin Krobot (Česká asociace nutričních terapeutů, Masarykova Univerzita – Lékařská fakulta)

  • Anna Strejcová (Zachraň jídlo)

  • Denisa Rybářová (Zachraň jídlo)

  • Jan Viewegh (VGT)

  • Petr Lupínek (InterGast)

  • Jan Gavenda (Makro Akademie)

  • Tomáš Popp (Asociace kuchařů a cukrářů)

Snímek obrazovky 2021-08-28 v 16.25.45.png

Záštita Ministra zdravotnictví

Zastita-ministerstva-zdravotnictvi.jpg

Kam se podívat na našem webu?

ruka-tm-modra-ukazuje_edited.png